Πόσο κοστίζει ο μέσος τουρίστας τουριστικός αγώνας ανά ταξίδι;

Η απάντηση του Campinglesvos εξαρτάται από τη φύση του αθλητικού γεγονότος, την αγορά θεατών και τα χαρακτηριστικά της οικονομίας υποδοχής. Σε περίπτωση που οι αθλητικοί τουρίστες ζουν σε σχέση με την οικονομία υποδοχής και εάν είναι για πρώτη φορά οι επισκέπτες επηρεάζουν τις δαπάνες τους. Οι επισκέπτες των εκδηλώσεων από τις κοινότητες πλησιέστερα στην οικονομία υποδοχής ξοδεύουν συνήθως λιγότερα χρήματα από αυτά που προέρχονται από μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η Campinglesvos διεξήγαγε συνεντεύξεις θεατών σε δύο αγώνες αθλητικών εκδηλώσεων μίας ημέρας στη Λέσβο, για να εκτιμήσει τις οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή και στην πόλη. Η μελέτη αποκάλυψε ότι η προέλευση των θεατών διέφερε μεταξύ των αγώνων, αντανακλώντας φυσικά την προέλευση των επισκεπτόμενων ομάδων και βρέθηκε μια σαφής συσχέτιση μεταξύ των θεατών απόστασης που έβλεπαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και το ποσό που δαπάνησαν.

Μεγάλες εκδηλώσεις = περισσότεροι επισκέπτες και υψηλότερες δαπάνες και μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού

Το κύρος μιας εμπειρίας τουριστικού τουρισμού όπως αντιλαμβάνεται ο καταναλωτής του αθλητισμού επηρεάζει επίσης το μέγεθος της ομάδας επισκεπτών και τις δαπάνες τους. Επιπλέον, είναι αρκετά προφανές ότι οι πλούσιοι και διάσημοι εμφανίζονται συνήθως μόνο σε μεγάλα γεγονότα, όπως το Grand Slams, τα Παγκόσμια Κύπελλα, οι αριστοκρατικοί αγώνες της F1, ο ρόλος κοντά στις μεγάλες μάχες κλπ.

Ο Justin Timberlake και η Jessica Biel απολαμβάνουν το τένις στο Wimbledon

Ο ανταγωνισμός σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι για τις περισσότερες ευκαιρίες μία φορά στη ζωή και τέτοια γεγονότα συχνά προσελκύουν μεγάλο αριθμό θεατών που είναι συγγενείς ή φίλοι των αθλητών. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα Παγκόσμια Κύπελλα είναι τα πιο διάσημα γεγονότα στον κόσμο για τα αθλήματα που καλύπτουν λόγω της παγκόσμιας φύσης, της κλίμακας και της συχνότητας τους. Τα γεγονότα Grand Slam στο τένις (Αυστραλίας, Γαλλίας, ΗΠΑ και Γουίμπλεντον) και γκολφ (πρωτάθλημα Master, Βρετανία και ΗΠΑ Open και PGA Championship) είναι πιο διακεκριμένα από άλλα γεγονότα. Η ιστορία, το χρηματικό έπαθλο, η κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η έλλειψη και ο τομέας των ανταγωνιστών επηρεάζουν το γόητρο. Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού σε αυτές τις εκδηλώσεις συνεχίζει να αυξάνεται και δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης.

Η σύνθεση ενός τομέα του τουρνουά και η «αστρική του δύναμη» επηρεάζουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, το μέγεθος της γκαλερί και τον οικονομικό αντίκτυπο. Ένα ετήσιο γεγονός όπως το πρωτάθλημα γκολφ των ΗΠΑ Open μπορεί να παρουσιάσει σημαντικές διακυμάνσεις της παρουσίας, της αναλογικότητας του τμήματος της αγοράς θεατών και των δαπανών από έτος σε έτος. Μια συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτό που έγινε γνωστό ως το φαινόμενο Tiger Woods, όπου οι βαθμολογίες για το Σαββατοκύριακο ήταν 58% υψηλότερες στα πρωταθλήματα στα οποία παίζει ο Τίγρης (Sandomir, 2008).

Recent articles

Η Αξιοσημείωτη Ανάπτυξη Του Αθλητικού Τουρισμού

Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Πιστεύεται τώρα ότι είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Στο νέο μας βιβλίο Διεθνές...

Πόσο κοστίζει ο μέσος τουρίστας τουριστικός αγώνας ανά ταξίδι;

Η απάντηση του Campinglesvos εξαρτάται από τη φύση του αθλητικού γεγονότος, την αγορά θεατών και τα χαρακτηριστικά της οικονομίας υποδοχής. Σε περίπτωση...

Αθλητικός τουρισμός: Μια εξελισσόμενη επιχειρηματική ευκαιρία

Λόγω της τεράστιας υποστήριξης που έχουν οι φίλοι για τις ομάδες τους, ο αθλητικός τουρισμός είναι μια επιχειρηματική ευκαιρία που αναπτύσσεται σήμερα...

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here