Η Αξιοσημείωτη Ανάπτυξη Του Αθλητικού Τουρισμού

spin.grΗ ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Πιστεύεται τώρα ότι είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Στο νέο μας βιβλίο Διεθνές Αθλητικό Management, 2nd Edition συγγραφείς Έρικ Macintosh, Gonzalo Μπράβο και Ming Li αναλύσει τα πάντα, από την διοίκηση του αθλητισμού στην οργανωτική κουλτούρα για τις μοναδικές πτυχές του αθλητισμού επιχείρηση. Σε αυτό το άρθρο ερευνούμε βαθύτερα στη βιομηχανία του αθλητικού τουρισμού για να προσπαθήσουμε να μάθουμε περισσότερα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Ο αθλητισμός είναι μεγάλη επιχείρηση

Πόλεις και έθνη στοίχημα εκατομμύρια στάδιο αθλητικά γεγονότα όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Ολυμπιακοί αγώνες ή το UEFA Champions League Τελικό. Σε αντάλλαγμα, οι πόλεις περιμένουν εκατομμύρια περισσότερα από τους χορηγούς, τους προγραμματιστές και τους επισκέπτες. Το εκτιμώμενο μέγεθος της παγκόσμιας αθλητικής βιομηχανίας είναι $1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια (Plunkett Ερευνητική Ομάδα).

Παγκόσμια χορηγία δαπάνες αυξήθηκαν 4,6% το 2016 και $60.1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ΠΌΔΙ, ένα χορηγία εταιρεία συμβούλων (ESP Ιδιότητες, το 2017).

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ, το 2016 ήταν το έβδομο συνεχόμενο έτος βιώσιμης ανάπτυξης μετά την παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση του 2009 (UNWTO, 2017). Κατά συνέπεια, 300 εκατομμύρια περισσότεροι διεθνείς τουρίστες ταξίδεψαν στον κόσμο το 2016 σε σύγκριση με το ρεκόρ πριν από την κρίση το 2008.

Τι είναι ο αθλητικός τουρισμός;

Αθλητικός τουρισμός ορίζεται ως αναψυχής τουρισμού που να παίρνει προσωρινά έξω από το περιβάλλον του σπιτιού τους για να συμμετάσχουν σε, παρακολουθήσετε φυσικές δραστηριότητες, ή να προσκυνήσουν αξιοθέατα που σχετίζονται με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό (Gibson, 1998).

Τι είναι ο αθλητικός τουρισμός;Το 2009, το Χόρτο και το Δελτίο διεύρυνε τον ορισμό από υπογραμμίζοντας ότι ο αθλητισμός τουρισμός είναι ένα κοινωνικό, οικονομικό, και πολιτιστικό φαινόμενο που προκύπτουν από την μοναδική αλληλεπίδραση της δραστηριότητας, τους ανθρώπους και τον τόπο. Κατά συνέπεια, πολλές δραστηριότητες συνδέονται με τον αθλητικό τουρισμό.

Ο αθλητικός τουρισμός ως ακαδημαϊκό μάθημα έχει εξελιχθεί σημαντικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Σήμερα υπάρχουν βιβλία, ακαδημαϊκά συνέδρια, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και ένα επιστημονικό περιοδικό, περιοδικό Αθλητισμού και Τουρισμού.

Τάσεις του αθλητικού τουρισμού

Ανάπτυξη στην Ασία

Δεδομένης της επιρροής της παγκοσμιοποίησης στις αναδυόμενες αγορές, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι χορηγικές δαπάνες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κάθε περιοχής το 2016 σε 5,7% (ESP Properties, 2017).

Παρόμοια με τις τάσεις της αθλητικής βιομηχανίας, η Ασία και ο Ειρηνικός (+8%) οδήγησαν στην αύξηση των διεθνών αφίξεων τουριστών το 2016 (UNWTO, 2017). Η αύξηση αυτή μπορεί να οφείλεται η κληρονομιά αποτελέσματα του 2008 Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς και εκδηλώσεις στο lead-μέχρι το 2018 Pyeongchang Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, Το 2019 Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και το 2020 Ολυμπιακών αγώνων, τόσο στην Ιαπωνία.

Irish fans in Beijing, China during the Olympics

Παγκοσμιοποιημένη ανάπτυξη
Ασία μπορεί να ωφελείται περισσότερο αυτή τη στιγμή, αλλά ο τουρισμός που σχετίζεται με τον αθλητισμό παρουσιάζει τώρα σημαντικές ευκαιρίες τόσο για αναδυόμενους όσο και για ώριμους προορισμούς (UNWTO, 2016).

Σύμφωνα με το UNWTO (2016), το Eurosport εκτίμησε πρόσφατα ότι ο αθλητικός τουρισμός αξίζει 800 δισ.δολάρια ΗΠΑ (610 δισ. ευρώ/710 δισ. ευρώ), αποτελώντας πάνω από το 10% των διεθνών ταξιδιωτικών και τουριστικών εισπράξεων.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση των Αθλητικών Επιτροπών (NASC, 2015), επισκέπτης δαπανών που σχετίζονται με τον αθλητισμό τουρισμού στις ηπα ήταν $8.96 δισ. ευρώ, με 25.65 εκατομμύρια sport εμφανίσεις. Επιπλέον, ο αθλητικός τουρισμός αντιπροσωπεύει το 25% του συνόλου των εσόδων από τον τουρισμό, φθάνοντας μέχρι και το 55% στην Αυστραλία και σε τμήματα της Νέας Ζηλανδίας.

Διασκεδαστικό, συναισθηματικό και επεμβατικό

Ο αθλητικός τουρισμός συνδυάζει τα καλύτερα και τα χειρότερα τόσο του αθλητισμού όσο και του τουρισμού. Ο αθλητισμός είναι μια καθολική γλώσσα, που περιλαμβάνει τον ανταγωνισμό, τη σύγκρουση, το συναίσθημα και συχνά-διασκεδαστικό δράμα.

Διασκεδαστικό, συναισθηματικό και επεμβατικόΟ τουρισμός από τη φύση του είναι επεμβατική, με τη συμμετοχή host-guest αλληλεπιδράσεων και επιπτώσεων. Συνήθως, αθλητικού τουρισμού φέρει τα χρήματα, την υπερηφάνεια και την ψυχαγωγία μας σε μια πόλη αλλά δεν είναι πάντα χαρούμενος για τους τουρίστες και τις δαπάνες τους. Κατά καιρούς μπορεί να οδηγήσει σε συνωστισμό, ουρές, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, μάχες, διαμόρφωση των τιμών και δυσαρέσκεια από τους ντόπιους.

Πολλοί οπαδοί του αθλητισμού (ιδιαίτερα οπαδοί του ποδοσφαίρου) είναι επώνυμα ως «yobs». Συχνά αφήνουν σκουπίδια πίσω και προκαλούν καταστροφή. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα η περίπτωση, η Ιαπωνική κουλτούρα, είναι να φύγει από το σπίτι όπως και τακτοποιημένο, όπως είχαν βρει. Αυτά τα θετικά μηνύματα βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Recent articles

Η Αξιοσημείωτη Ανάπτυξη Του Αθλητικού Τουρισμού

Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Πιστεύεται τώρα ότι είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Στο νέο μας βιβλίο Διεθνές...

Πόσο κοστίζει ο μέσος τουρίστας τουριστικός αγώνας ανά ταξίδι;

Η απάντηση του Campinglesvos εξαρτάται από τη φύση του αθλητικού γεγονότος, την αγορά θεατών και τα χαρακτηριστικά της οικονομίας υποδοχής. Σε περίπτωση...

Αθλητικός τουρισμός: Μια εξελισσόμενη επιχειρηματική ευκαιρία

Λόγω της τεράστιας υποστήριξης που έχουν οι φίλοι για τις ομάδες τους, ο αθλητικός τουρισμός είναι μια επιχειρηματική ευκαιρία που αναπτύσσεται σήμερα...

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here